Kohtla-Järve Kalevi tänava kapitaalremont maksab 1,4 miljonit

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kalevi tänava kapitaalremont jätkub tuleva aasta kevadel.
Kalevi tänava kapitaalremont jätkub tuleva aasta kevadel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kalevi tänava teekatte rekonstrueerimise jätkamiseks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt Kohtla-Järve linnavalitsuse taotlusel eraldatud miljonile eurole tuleb linnaeelarvest lisada veel üle 400 000 euro.

Kohtla-Järve linnavalitsus kinnitas teisipäeval Kalevi tänava kapitaalremondi lõpetamiseks korraldatud riigihankekonkursi tulemused. Hankel osales viis ehitusfirmat, parima hinnapakkumise − 1 426 970 eurot ilma käibemaksuta − tegi Tartu firma Teearu Grupp. Valitsus eraldas kriisiperioodil majanduse elavdamise fondist miljon eurot, ülejäänud raha tuleb linnaeelarvest.

Abilinnapea Deniss Veršinini sõnul on nad hanke tulemustega rahul.

"Kõige kallim pakkumine oli umbes 1 700 000 eurot," rääkis ta. "Selle hankega on ette nähtud kahe teelõigu rekonstrueerimine: Kalevi tänava 25. maja juurest, kus tööd lõpetati eelmisel aastal, kuni Circle K tanklani ning Järveküla tee ja Kalevi tänava ristumiskoha ning Vironia kaubanduskeskuse vahele jääv lõik − osa, mis rekonstrueerimise esimeses etapis lõpetamata jäi. Kokku umbes kilomeetri jagu teed. Muide, hiljuti võitis Teearu Grupp ka Ahtme keskväljaku rekonstrueerimise hanke."

Kui hankel osalenutelt kümne päeva jooksul vastuväiteid ei tule, sõlmitakse võitjaga leping. Aktiivsed ehitustööd lähevad lahti kevadel ning peaksid valmis saama aasta lõpuks. Abilinnapea sõnul on selles projektis kõige keerulisem Olevi ja Kalevi tänava ristumissõlm, kus on plaanis korraldada ringliiklus. "Sealt läheb läbi palju erisuguseid kommunikatsioone," selgitas ta. "Kuid ehitajatel on ees mitu kuud, et võrguomanikega kokkulepped saavutada ja ettevalmistusi teha."

Eelmisel aastal investeeriti Kalevi tänava esimese osa rekonstrueerimisse ligikaudu 1 250 000 eurot. Kapitaalremondi läbis üle 600 meetri pikkune lõik ning Järveküla tee ja Pärna tänava ristumiskohale rajati kaks ringristmikku. Pärast rekonstrueerimise teise etapi lõppu omandab üks linna peamisi tuiksooni sootuks uue ilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles