Ahtme vanurite hooldekodus on koroonasse nakatunud 27 inimest

Põhjarannik
Copy
Ahtme linnaosas asuvas Kohtla-Järve vanurite hooldekodus on haigestunud nii osa vanureid kui ka töötajaid.
Ahtme linnaosas asuvas Kohtla-Järve vanurite hooldekodus on haigestunud nii osa vanureid kui ka töötajaid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve Ahtme linnosas asuvas vanurite hooldekodus on sel nädalal koroonaviirus diagnoositud 27 inimesel. 

Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva sõnul on nakatunud ligemale kümme töötajat ja üle 15 vanuri. Need arvud võivad suureneda, kuna kõik testitulemused pole veel käes. Vanuritekodus on veidi üle saja elaniku ja 45 töötajat.

Osal nakatunutest esineb ka haigussümtomeid. Haiglaravile toimetati üks inimene. Aleksejeva sõnul on nakatunud vanurid eraldatud hooldekodus omaette osakonda, mis valmistati ette juba kevadel, aga seda ei olnud tookord vaja kasutusele võtta, kuna siis jäi see hooldekodu koroonaviirusest puutumata.

Aleksejeva sõnul aitab linnavalitsus otsida asendustöötajaid haigestunud töötajate asemele. Osa neist tuleb Tallinna tervishoiukõrgkooli Kohtla-Järve üksuse tudengite seast.  Lisaks otsitakse hooldajaid ka töötukassa kaudu. 

Ida-Virumaale lisandus viimase ööpäeva järel taas rekordarv koroonasse nakatunuid - 131. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta tõusis Ida-Virumaal tasemele 835. Terviseameti jälgimisel on 6000 Virumaa elanikku, kellest haigestunuid on 1200. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles