Linnaametnike hammas prügistaja peale ei hakka

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Säärast vaatepilti on pidanud naabrid ja möödakäijad taluma juba mitu aastat.
Säärast vaatepilti on pidanud naabrid ja möödakäijad taluma juba mitu aastat. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvel Pärna tänava 6. maja hoovis kerkiv prügila rikub tänavapilti ja tekitab naabritele ebamugavusi, kuid linnavõimud selle tekitajat mõjutada ei saa − ning probleem kestab juba mitu aastat.

"Ei jõua seda laga enam taluda," kurtis vastasmajas elav Ljudmila. "See mees on kõik kohad prahti täis tassinud, prügihunnik kasvab peaaegu iga päevaga: küll veab seda käruga kokku, küll tassib käsitsi. Sealt tuleb haisu, seal elutseb kõiksugu elukaid. Külmade saabudes läksid hiired peitu, rotid aga suundusid ümbruskonda avastama − tulid ka meie majja. Kuni mu abikaasa veel elus oli, pani ta naabri mõnikord midagi koristama. Nüüd aga pole kedagi, kes seda teeks.

Ma ei saa aru, kuidas on võimalik sama hästi kui südalinnas sellist korralagedust taluda − palju inimesi liigub meie majadest mööda parki. Naaber, keda ma pidevalt aknast näen, sööb ja magab enam-vähem tänaval, verandal mingis kastis. Ilmselt on tal ka korter prügi niivõrd täis kuhjatud, et sinna ei pääse sissegi. Kujutan ette, mis seal toimub − seal pole ei vett ega soojust!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles