Maakonna ettevõtjad nõuavad maskieirajate trahvimist

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Alates neljapäevast on maskikandmine üle riigi kohustuslik avalikes ruumides, kus ei kontrollita sisenemisel, kas inimene on COVIDi vastu vaktsineeritud või mitte. Pildil olevad inimesed on Jõhvis Jewe keskuses asuva bussijaama ootesaalis.
Alates neljapäevast on maskikandmine üle riigi kohustuslik avalikes ruumides, kus ei kontrollita sisenemisel, kas inimene on COVIDi vastu vaktsineeritud või mitte. Pildil olevad inimesed on Jõhvis Jewe keskuses asuva bussijaama ootesaalis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru turismi- ja teenindusettevõtted leiavad, et kui maakonnas on sajad firmad viiruse leviku tõttu kinni pandud, pole õige, et riik ei karista neid, kes maskikandmise kohustust eiravad. Terviseamet eelistab karistamise asemel selgitustöö tegemist. 

Esmaspäeval toimunud veebikohtumisel Ida-Viru turismiklastri liikmete ning riigiametite esindajatega küsisid mitmed turismiettevõtjad, miks riik ei trahvi neid, kes ei täida maskikandmise kohustust ning kes sellega koroonaviiruse levikut soodustavad.   

Kohustus on, sunnimeetmeid mitte 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles