Kohtla-Järve tulubaas on vähenenud, kuid investeeringud tegemata ei jää

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve spordikeskuse arendusprojekti raames ootavad uuendused ees ka jäähallis, kus on plaanis rekonstrueerida uisuväljak ning võimaluse korral ka garderoobid ja duširuumid.
Kohtla-Järve spordikeskuse arendusprojekti raames ootavad uuendused ees ka jäähallis, kus on plaanis rekonstrueerida uisuväljak ning võimaluse korral ka garderoobid ja duširuumid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ehkki Kohtla-Järve tulubaas on kahe miljoni euro võrra vähenenud, on plaanis linna arengusse investeerida 16 257 000 eurot. Volikogu peaks käesoleva aasta linnaeelarve kinnitama veebruari lõpus.

Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko sõnul on pandeemia linna majandusele oma jälje jätnud: põhitegevuse tulude maht on vähenenud 2 miljoni euro võrra.

"On ilmselge, et peame jätkama säästurežiimis, kuid sellele vaatamata on plaane tohutu hulk," märkis ta. "Jätkame alustatud projekte, kuid loodan, et õnnestub alustada ka uusi, kuna riik aitab ja on ka tõukefondide raha. Rahandusministeerium lubas kohalike omavalitsuste laenukoormuseks 2024. aastani kuni 80 protsenti. Seejärel väheneb see iga aastaga 5 protsenti, kuni jõuab senise 60 protsendini. See on seotud sellega, et oleme teavitanud projektides osalemisest ning on oluline, et need jätkuksid. Plaanime võtta suurte projektide kaasrahastamiseks 4 miljonit eurot laenu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles