Ligemale paarsada suusatajat nautis koos presidendiga öist Alutaguse metsa

Erik Gamzejev
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ligemale paarsada suusasõpra, kelle seas oli ka Eesti president Kersti Kaljulaid, nautis reede hilisõhtul suusasõitu pealambi valguses öises Alutaguse metsas.

Teisel Alutaguse öömaratonil läbisid osalejad 14kraadises pakases vabastiilis 22 kilomeetri pikkuse ringi. Paremusjärjestust Pannjärve tervisespordikeskuses toimunud maratonil ei selgitatud. 

Kersti Kaljulaid, kes osales kaks aastat tagasi ka esimesel Alutaguse öömaratonil, tõdes, et selline sõit on lummav. "Kohe kahju on, et see otsa lõppes," ütles ta finišis, märkides, et rada oleks võinud pikemgi olla.

President sõnas, et teeb laupäeva hommikul Pannjärvel veel ühe suusatrenni, kuid tööülesannete tõttu ta Alutaguse maratoni põhidistantsil sel aastal osaleda ei saa. 

Viljandimaa tuntud rahvasportlane Juhan Änilane ütles, et öine suusasõit oli väga äge ja rada superhea. "See on lust!" lausus sel aastal 70aastaseks saav mees, kes võtab laupäeval Alutaguse maratonil ette ka 44 km pikkuse klassikasõidu. "See on mulle kingitus."

Öömaratoni peakorraldaja Andrus Laur sõnas, et öise sõidu idee tekkis sellest, et Alutaguse maratoni korraldajatel oli juba aastaid tavaks teha maratonieelsel õhtul  üheskoos pimedas metsas üks suusasõit. "Mõtlesime, et pakume seda rõõmu ka teistele, ja nagu selgub, meeldib see paljudele," ütles ta. 

Estoloppeti sarja kuuluva Alutaguse maratoni põhidistantsi, 44 km sõidu start antakse Pannjärvel laupäeval kell 11. Põhidistantsile on minemas üle 550 suusataja, poole lühemale rajale on registreerunud ligemale sada osalejat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles