Elviira Sidorova: "Raamatukogu ilma hingeta oleks lihtsalt raamatuladu"

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Elviira Sidorova on juhtinud Sillamäe raamatukogu juba peaaegu kolm aastakümmet. Sinna on leidnud tee nii sillamäelased kui ka teiste linnade elanikud, kes külastavad sealseid näitusi ja osalevad kohtumistel huvitavate inimestega.
Elviira Sidorova on juhtinud Sillamäe raamatukogu juba peaaegu kolm aastakümmet. Sinna on leidnud tee nii sillamäelased kui ka teiste linnade elanikud, kes külastavad sealseid näitusi ja osalevad kohtumistel huvitavate inimestega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sillamäe raamatukogu direktor Elviira Sidorova pälvis eesti kultuuri ja kirjanduse tutvustamise eest Ida-Virumaal presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Elviira Sidorova töötab Sillamäe keskraamatukogu direktorina 1993. aastast. Ta on suurepärane organisaator, kes oskab vaadata tulevikku, tervitades töötajate kõiki algatusi, ega unusta ka tänada, isegi kui kellegi idee tagasi lükatakse. Elu Sillamäe raamatukogus on rikas mitmesuguste sündmuste ja ürituste poolest, millest paljusid teatakse-tuntakse ka kaugel väljaspool Eestit.

"Kui mulle presidendi kantseleist helistati ja teenetemärgi saamisest teatati, mõtlesin algul, et see on mingi nali − kõike tuleb ju ette. Selgus, et see on siiski tõsi. Hoiatati, et pean andma intervjuu telekanalile ETV+. Tähelepanu ja tunnustus on meeldivad, kuid ma ei rõõmusta mitte iseenda üle. Esimene mõte oli: lõpuks on ka raamatukoguhoidjad nähtavad! Kui räägitakse kultuurist, siis enamasti kujutavast kunstist, muusikast või muudest etenduskunstidest. Raamatukogu aga on samuti väga suur, fundamentaalne kultuurivaldkond. Meie inimesed teevad päevast päeva kogu hingest oma tööd. Selles töös pole mingeid "vulkaane", seetõttu meenutatakse raamatukoguhoidjaid harva. Nii et põhiline on see, et meie eriala kõlas, Sidorova perekonnanimi aga on juba kõrvaline asi..."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles