Kohtla-Järve bänd võitis telekanali ETV+ lauluvõistluse

Põhjarannik
Copy
Võitjad: Jekaterina Margalnikova (vokaal), Amalia Tšittšjan (klahvpillid), Rustam Duhhota (elektrikitarr), Georgi Dõšlovoi (bass), Ivan Majorov (löökriistad).
Võitjad: Jekaterina Margalnikova (vokaal), Amalia Tšittšjan (klahvpillid), Rustam Duhhota (elektrikitarr), Georgi Dõšlovoi (bass), Ivan Majorov (löökriistad). Foto: Margarita Mironova / ERR

Kohtla-Järvelt pärit lauljatar Jekaterina Margalnikova võitis oma bändiga  telekanalis ETV+ terve talve kestnud lauluvõistluse "Народ поет" ("Rahvas laulab").

Reede õhtul toimunud finaalis esitas Margalnikova bänd Polina Gagarina, Zemfira ja ansambli "Zdarastvui Pesnja" lugusid ning sai televaatajatelt rohkem hääli kui teine finalist Anna Curly Band.

Finaalesinemisi hindas autoriteetne žürii, kuhu kuulusid laulja Anne Veski ning näitleja, lavastaja, laulja, helilooja ja vene kultuurikeskuse direktor Eduard Toman. Žürii hinded liideti televaatajate omadega.

"Saate toimetajate sõnul sai löödud rekord: nii palju hääli, nagu publik meie poolt andis, pole varem olnud. Nii et see pole mitte ainult meie, vaid ka kõigi hääletanute võit ning ma arvan, et need olid eelkõige meie Kohtla-Järve elanikud, kes meid aitasid," ütles Jekaterina Margalnikova Põhjarannikule pärast finaali.

Ta märkis, et ärevus oli sees ka eelmistes voorudes, ent finaalis, kui žüriis oli Anne Veski, oli see eriti tugev. "Mul põlved värisesid, ent kõik läks siiski korda. Me oleme väga õnnelikud, ehkki natuke kurb on, et kõik läbi sai. Võtete ajal saime uusi kogemusi ja uskumatuid emotsioone. Tulevikus tahaksime muidugi oma loomingut jätkata ja sellesama koosseisuga kusagil esineda, võib-olla ka oma kodulinnas Kohtla-Järvel."

Jekaterina Margalnikova lõi oma bändi just selle telesaate jaoks. Sinna kuulusid veel Amalia Tšitšjan (klahvpillid), Svjatoslav Bortsov (kitarr), Rustam Duhhota (kitarr), Georgi Dõšlovoi (bass) ja Ivan Majorov (löökriistad).

26aastane Margalnikova on Kohtla-Järvelt pärit, kuid elab praegu Tallinnas. Telesaates esindas ta Kohtla-Järvet, kust on pärit ka mitmed bändi muusikud. 

Lauluvõistluse, kus osalejad esitavad tuntud hitte, viis ETV+ läbi teist aastat järjest. Ka mullu tuli võit Kohtla-Järvele, kui parimaks osutus ansambel "Dochka Bossa".

Jekaterina Margalnikova hakkas laulmist õppima Ahtme klubis. "Olin siis nelja-aastane, kui ema mind Ahtme klubisse viis. Ta tahtis mind tantsuringi panna, kuid sinna nii väikesi lapsi ei võetud," on Margalnikova rääkinud Põhjarannikule oma lavateekonna algusest. "Koridoris tuli meile vastu õpetaja Tatjana Melnik, kes küsis mult, mida ma teha oskan. Laulsin talle pikemalt mõtlemata tšastuškasidl."

Hiljem tegeles Jekaterina laulmisega Kohtla-Järve koolinoorte loomemajas ja Jõhvi kontserdimajas. "Isa kinkis mulle gümnaasiumi lõpetamise puhul professionaalse heliaparatuuri ning mu hobi hakkas mulle raha sisse tooma: mind kutsuti esinema pulmadesse, firmapidudele," räägib Jekaterina. "Hiljem, kui ma juba Tallinnas elasin, käisin sageli kodulinnas ja jätkasin laulmist, muu hulgas esinesin ka Jõhvi pubis Privaat."

Jekaterina Margalnikova loominguga saab tutvuda internetis. Ta teeb aktiivselt postitusi oma Instagrami kontole ning salvestab kavereid, kuid ei taha sellel peatuma jääda, vaid tahab peale tuntud hittide esitamise ka oma lugusid kirjutama hakata. 

Finaalsaadet saab järgi vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles