Omavalitsused tahavad pidulike lipuheiskamistega sinimustvalget populariseerida

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida-Viru omavalitsusliit loodab, et sinimustvalge lipu juubeliaastal korraldatud pidulikud üritused aitavad kaasa trikoloori laiemale kasutusele maakonnas.
Ida-Viru omavalitsusliit loodab, et sinimustvalge lipu juubeliaastal korraldatud pidulikud üritused aitavad kaasa trikoloori laiemale kasutusele maakonnas. Foto: Erik Kalda / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsuste liit (IVOL) tahab Eesti lipu päeval, 4. juunil omavalitsustes korraldada pidulikke lipuheiskamisi ning palub, et inimesed tooksid rahvale vaatamiseks ka esimesest iseseisvusajast pärit trikoloore. 

"Kui lipupäevadel ringi sõita, siis võime näha, et suuremate keskuste peatänavatel ja eramupiirkondades on küll lipud väljas, aga mujal ikka väga vähe," ütles IVOLi esimees Eve East. 

Tema sõnul heisatakse kõigis maakonna omavalitsustes 4. juunil päikesetõusu ajal pidulikult sinimustvalge. "Kuidas see konkreetselt korraldatakse ja missugused üritused sel puhul toimuvad, on iga omavalitsuse enda otsustada," selgitas ta. Omavalitsusliit kutsub üles tooma rahvale vaatamiseks ka rahvuslippe, mis on säilinud esimesest iseseisvusajast.  

Eve East ei osanud öelda, miks tema arvates maakonnas sinimustvalgeid lippe vähe näha on. "Ilmselt on siin mitu põhjust, aga ma ei usu, et inimesed pole võimelised lippu ostma. Eks sellel teemal tulebki rohkem rääkida." 

Tänavu tähistatakse sinimustvalge lipu 140. aastapäeva ning 30 aasta möödumist taasiseseisvumisest. Omavalitsusliit kutsub sel puhul kasutama sinimustvalget rohkem ka perekondlikel ja muudel tähtpäevadel.

Samuti korraldab omavalitsusliit trikoloori juubeli puhul laste luule- ja joonistusvõistluse, mille teemaks on Eesti lipp, kodu, pere ning kodumaa loodus ja ilu. Parimatest töödest valmib trükis, mida esitletakse 20. augustil Eesti taasiseseisvumispäeva pidustuste raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles