Opositsioon asub tagandama Lüganuse volikogu juhti

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Risto Lindeberg ütles, et koalitsioon peab ja umbusaldus läbi ei lähe.
Risto Lindeberg ütles, et koalitsioon peab ja umbusaldus läbi ei lähe. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeval hääletavad Lüganuse vallavolikogu liikmed umbusaldusavaldust, mille opositsiooni esindajad esitasid volikogu esimehele Risto Lindebergile kuu aja eest.

Umbusaldusavaldusele kirjutas alla 9 volikogu liiget 19st. Risto Lindebergi sõnul pole poliitilised jõujooned kuu ajaga muutunud, seega ei tohiks umbusaldus läbi minna.

"Esmaspäeval oli koalitsiooni koosolek, kus arutasime umbusaldushääletust ja teisi volikogu teemasid. Koalitsioon peab ja kuni valimisteni oleme üks meeskond." 

Lindeberg sai volikogujuhiks aasta tagasi, kui võimupööre Dmitri Dmitrijevi sellest kohast ilma jättis. Dmitrijev omakorda võttis umbusaldatud Lindebergi koha volikogu eesotsas 2019. aasta suvel.

Seekord heidavad umbusaldajad Lindebergile kõige rohkem ette haridusreformi läbiviimist, mis ei olnud opositsiooni hinnangul läbipaistev, kaasav ega avatud. Teravaks muutunud vastuolude tõttu võttis vallavalitsus volikogule esitatud haridusasutuste ümberkorraldamise eelnõu tagasi. 

Avalikel aruteludel ja vallavalitsusele esitatud ettepanekutest ilmnes, et Lüganuse ja Maidla kool ei soovi minna Kiviõli 1. keskkooli ühtse juhtimise alla, vaid eelistavad n-ö kahe maakooli liitu. Samuti soovis Lüganuse kool jätkata üheksaklassilisena, mitte algkoolina, nagu reformikava ette nägi. Kiviõli vene kool tegi ettepaneku jätkata oma tegevust valla ainsa vene õppekeelega põhikoolina, mitte Kiviõli 1. keskkooli juhtimisel.

"Aja mahavõtmine ei tähenda reformist loobumist, kuid tekkinud olukord ei luba uue koolivõrgu ehitamisel teha head ja sõbralikku koostööd, mis on nii olulise reformi elluviimisel hädavajalik," selgitas vallavanem Andrea Eiche. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles