NÄDALA KUJU − Pille Sööt

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Et eeloleval esmaspäeval läheb Ida-Virumaa ettevõtetes lahti töötajate vaktsineerimine, on suuresti Ida-Viru ettevõtluskeskuse (IVEK) juhi Pille Söödi ja tema meeskonna inimeste töö vili.

Sellest ajast alates, kui Ida-Virumaa hakkas nagu triiviv saar ülejäänud Eestist vaktsineerimise hõlmatuses kaugenema, on IVEKi inimesed püüdnud otsida lahendusi, mida teha. Oli ilmselge, et kui mahajäämus jääb pikemaks ajaks püsima, siis annab see ränga löögi kogu maakonnale. Nakatumine hakkab taas tõusma ja loogiliselt võivad siin kauem püsida ka rangemad piirangud.

IVEK tegi juba varakevadel ettepaneku, et Ida-Virumaal tasuks alustada ka nooremate inimeste vaktsineerimist, sest koroonavastases sõjas loeb nii-öelda iga okas. Mida rohkem tööl käivaid inimesi on vaktsiiniga kaitstud, seda väiksem on risk, et nad levitavad ohtlikku viirust eakatele inimestele. Seda enam saavad vaktsineerimisjulgust ka senised kõhklejad.

Sellise ettepaneku läbisurumine ei tulnud kohe ja kergelt. Aga nüüd on see tehtud ja loodetavasti on juba mõne kuu pärast Ida-Virumaa ülejäänud Eesti taas kinni püüdnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles