Ülivõimas: 14aastane Sillamäe ujuja on jõudnud Euroopa kaheksa parema hulka

Põhjarannik
Copy
Eneli Jefimova on elu esimesel täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel kindlustanud koha finaalis, kus hakkavad medaleid jagama kaheksa parimat rinnuliujujat.
Eneli Jefimova on elu esimesel täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel kindlustanud koha finaalis, kus hakkavad medaleid jagama kaheksa parimat rinnuliujujat. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sillamäelt pärit 14aastane Eneli Jefimova jõudis oma esimestel täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustel 100 meetri rinnuliujumises uue Eesti rekordiga finaali ehk kaheksa parema hulka.

Jefimova püstitas teisipäeva õhtul toimunud poolfinaalis uue Eesti rekordi 1.06,47, mis viis ta seitsmenda ajaga homsesse finaali, kus jagavad medaleid kaheksa Euroopa parimat naisrinnuliujujat. 

Aprillis püstitatud eelmist rekordit, mis tagas Jefimovale ka pääsu Tokio olümpiale, parandas ta 0,35 sekundiga. 

Jefimova ütles pärast edukat poolfinaali ERRile, et tal oli enne EMi õlaga päris pikalt probleeme. "Ma ei teinud korralikult trenni ja ma ei oodanud väga head tulemust. See on väga imelik ja imeline, et enne võistlust õlg pikalt valutab, aga võistluseks paraneb ära. Loodan, et pärast võistlusi ei teki mingit häda."

Teisipäeva ennelõunal eelujumises 100 meetrit rinnuli ajaga 1.07,15, mis oli eelujumistes paremuselt 14. aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles