Arheoloogid kasvatasid Vasknarva linnuse suuremaks

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kalle Merilai (pildil keskel) näitab Aivo Rauale (vasakul) ja Dan Lukasele kaevamisega välja tulnud palke, millele oli ehitatud nii välismüür kui suurtükitorn. Taamal musta uksega on keldrina kasutatav suurtükitorn.
Kalle Merilai (pildil keskel) näitab Aivo Rauale (vasakul) ja Dan Lukasele kaevamisega välja tulnud palke, millele oli ehitatud nii välismüür kui suurtükitorn. Taamal musta uksega on keldrina kasutatav suurtükitorn. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Arheoloogid leidsid Vasknarva linnuses kaevates üles nii seda ümbritsenud müüride ja suurtükitornide asukohad kui keldrikorruse.

Alutaguse vald võttis nõuks Vasknarva ordulinnuse müüride vahele peoplatsi rajada. Juba kaevamistööde alguses sai selgeks, et mõneks ajaks tuleb tööjärg arheoloogidele üle anda.

Muinsuskaitseameti Ida-Virumaa inspektor Kalle Merilai rääkis, et üsna kohe tulid nähtavale müürikäigu trepid ja üsna haruldane kerishüpokaustahju katteplaat. Sellise küttesüsteemiga suunati kuum õhk keldris asunud ahjuruumist ja selle kohale laotud kerisest müürikanalite kaudu ülemistesse ruumidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles