NÄDALA KUJU − Arthur Seppern

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

28. mail saab täpselt aasta sellest, kui koalitsiooni kuulunud Arthur Seppern andis Jõhvi volikogus sisse umbusaldusavalduse toonasele vallavanemale Max Kaurile. Plaan oli Kaur tagandada ning uueks vallavanemaks pidi saama Seppern ise. See aga ei läinud läbi ning suure tohuvabohu tagajärjel lükati hoopis Seppern koos keskfraktsiooniga opositsiooni, nagu ka Nikolai Ossipenko valimisliit Meie Kodu. Seppern koos Eduard Eastiga visati tagatipuks Keskerakonnast välja.

Uus võimuliit kestis napilt kolm kuud ning järjekordse võimupöörde tagajärjel oli Sepperni-Ossipenko leer taas võimul ning vallavanemaks toodi tundmatu mees Valgast Jüri Konrad ja volikogu esimehe koha pressis Martin Repinskilt endale välja Aleksei Naumkin.

Nüüd on ring täis. Tandem Arthur Seppern - Allan Mänd on taas Jõhvis võimu kukutamas. See oleks selles volikogus juba neljas võimuvahetus. Ent pilt on varasemast segasem. Keegi ei tea, kes saab vallavanemaks, kes on uues koalitsioonis ning mis üldse saab olukorras, kus järgmiste valimisteni jääb praeguse seisuga heal juhul neli korralist volikogu istungit. Teoreetiliselt jõuaks ka viienda võimupöörde ära teha. Lausa hasart tekib!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles