JUHTKIRI Lotovõit Jõhvi jaoks

Põhjarannik
Copy
Selline peaks aasta pärast renoveerimise järel nägema välja endine Jõhvi sidemaja, kuhu seab end sisse tehnoloogiakool.
Selline peaks aasta pärast renoveerimise järel nägema välja endine Jõhvi sidemaja, kuhu seab end sisse tehnoloogiakool. Foto: eskiis / Kamp Arhitektid

Kui Jõhvi võimude seas on viimastel aastatel põhitähelepanu kulunud varitsemisele, kuidas üksteisele jalga taha panna, on maakonnakeskuses mitmed ettevõtmised sellest mudamaadlusest sõltumatult hooga edasi liikunud.

Üheks säravamaks näiteks on aastaid suuremas osas kasutuseta olnud nõukogudeaegsesse sidemajja tehnoloogiakooli rajamine, mis peaks andma uue tõuke nii Jõhvi kui kogu Ida-Virumaa arengule.

Jõhvi rajatav tehnoloogiakool ei ole küll sama mastaapne ettevõtmine nagu rahvusvaheline infotehnoloogiakolledž, mille loomise mitmed erakonnad oma valimislubadustes välja käisid ja mis ongi seni lubaduseks jäänud. Kuid ka Eesti edukate infotehnoloogiaettevõtjate algatatud uue ebatraditsioonilise õppega kooli rajamine avab siinsetele inimestele uusi tulevikuvõimalusi ning peaks tooma siia õppima ja elama inimesi mujalt.

Ebatavaline on see kool selle poolest, et siin ei ole kohapeal õppejõude: on vaid õpilased, kelle käsutuses on õppekohad, arvutid ja vajaduse korral majutuskoht, ning õpe käib interneti teel.

Jõhvi jaoks on lotovõit, et ettevõtjad just sellise asupaiga valisid. Arusaadav, et neid ajendas kooli looma ka omakasu, mis tuleneb infotehnoloogiaspetsialistide puudusest, mis kärbib ka nende ettevõtete arengut. Kuid Jõhvi jaoks on see võimalus uue majanduse kasvuks. On seaduspärane, et sinna, kus on tänapäevaste teadmistega infotehnoloogia asjatundjad, tekivad ka uued ettevõtted. Lisaks saab kesklinnas värske ja nüüdiseaegse jume nõukogude ajast pärinev monsterhoone.

Riigi poolt kooli rajamisse ja hoone remonti panustatav raha on üks asjakohasemaid investeeringuid, mis toetab Ida-Virumaa elule uue hingamise sisse puhumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles