Ida-Viru koolid ja lasteaiad otsivad üle saja õpetaja

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Illuka kool värbab teist aastat eestikeelse lisaõpetaja, sest koolis on üle 40 protsendi õpilastest kas kakskeelsest või venekeelsest kodust ning vajavad eesti keeles õppimisel tuge. Eelmisel aastal asus Piia Otti kõrval teist klassi õpetama Anastassia Zapletnjuk (paremal). "Leidsime inimese oma majast: Anastassia töötas juhiabina, aga õppis juba Narva kolledžis," rääkis direktor Anneli Bogens, kes ootab ka seekord tudengeid kandideerima.
Illuka kool värbab teist aastat eestikeelse lisaõpetaja, sest koolis on üle 40 protsendi õpilastest kas kakskeelsest või venekeelsest kodust ning vajavad eesti keeles õppimisel tuge. Eelmisel aastal asus Piia Otti kõrval teist klassi õpetama Anastassia Zapletnjuk (paremal). "Leidsime inimese oma majast: Anastassia töötas juhiabina, aga õppis juba Narva kolledžis," rääkis direktor Anneli Bogens, kes ootab ka seekord tudengeid kandideerima. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel kevadel värbavad Ida-Viru lasteaiad ja koolid silmatorkavalt palju eesti keele õpetajaid, sest üha rohkem haridusasutusi liitub eestikeelse lisaõpetaja programmiga.

Ida-Virumaa haridusasutused otsivad praegu ligi 130 töötajat. Ligemale viiendik tööpakkumistest on mõeldud eesti keele ja kirjanduse, eesti keele kui teise keele ja keelekümblusõpetajatele.

"Vajadus eesti keele õpetajate järele on väga suur ja meie enda inimestest jääb puudu," ütles maakonna haridusasutusi koondava Ida-Viru haridusklastri koordinaator Kerda Eiert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles