Alutaguse maratonil kihutas ligemale 600 ratturit koos presidendiga

Põhjarannik
Copy
Alutaguse rattamaratoni võitjal Gert Jõeäärel püsis suurema osa rajast kuni finišijooneni kannul Martin Loo.
Alutaguse rattamaratoni võitjal Gert Jõeäärel püsis suurema osa rajast kuni finišijooneni kannul Martin Loo. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Kurtna järvede vahel ja endises põlevkivikarjääris kulgenud Alutaguse rattamaratoni 50kilomeetrise põhisõidu võitis Gert Jõeäär.

Kogu sõidu jooksul tema kannul püsinud Martin Loo jõudis üle finišijoone vaid üks sekund hiljem. Võitjal kulus raja läbimiseks 1.56.05.

Eesti üks paremaid maastikurattureid Jõeäär tunnistas, et võit ei tulnud sugugi kergelt, kuna eelmise päeva sõit oli jalgades ja lihased kanged. "Konkurentidega oli päris pikalt meil grupp koos, keegi niisama maha ei jäänud ja pidin ikka vaeva nägema, et konkurente maha raputada. Umbes 15 km enne lõppu panin gaasi juurde ning alles siis saime Martiniga minema ja ülejäänud jäid maha," rääkis ta.

Ida-Virumaa parimana sai 11. koha Narva spordikooli Energia rattur Aleksandr Patrenkin, kes jäi võitjast maha kaks ja pool minutit. Esikahekümnesse sõitsid idavirulastest ka Erkki Stüf (15. koht) ja Taavi Selder (18. koht).

Naistest võitis ajaga 02.03.34 Merili Sirvel.

Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Põhidistantsil oli rajal ka Eesti president Kersti Kaljulaid, kel kulus 50 kilomeetri pikkuse head jalgrattavalitsemise oskust nõudva raja läbimiseks aega pisut üle kolme tunni. Rajameister Tiit Pekk on andnud raja ühele 840meetrisele lõigule nimeks president rock garden. "Proua president sõitis selle 2018. aasta septembris jalga maha panemata läbi, sealt ka lõigu nimi. Üks kivisemaid siin kandis," märkis ta raja kirjelduses.

19 km poolmaratoni võitjateks tulid Riko Tammepuu (43.06) ja Mairit Kaarjärv (46.28).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles