Viru prokuratuuri uus juht Gardi Anderson: "Ida-Virumaa on äge!"

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Gardi Anerson võttis Jõhvi töökohta kaasa oma lapse tehtud kollase tassi, mis on talle nagu tükike kodust.
Gardi Anerson võttis Jõhvi töökohta kaasa oma lapse tehtud kollase tassi, mis on talle nagu tükike kodust. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

1. juunist Pärnust Jõhvi Viru prokuratuuri juhtima asunud Gardi Andersonil on siinse piirkonnaga olnud vähe kokkupuuteid, kuid ta ütleb, et esmamulje põhjal võib öelda, et Ida-Virumaa on äge.

Kas karistus on riiklik kättemaks? Mida mõtles Lihula mõrvar Mikk Tarraste, keda Anderson süüdistas? Miks meie ühiskonda endiselt painab lähisuhtevägivalla vohamine? Neil teemadel räägime intervjuus uue prokuratuurijuhiga.

Tulite Virumaale Lääne ringkonnaprokuratuurist, hoopis teisest Eesti otsast ja pole siinse piirkonnaga kuidagi olnud seotud. Kas see on pluss või miinus siinset prokuratuuri juhtima asudes?

Arvan, et see on pluss. Me ju teame, mis toimub teistes piirkondades, sest Eestimaa on väike. Pluss on minu meelest see, et mul pole siin ühtegi sidet või muud asja, mille pärast ma ei saaks olla objektiivne. Samamoodi läksin Lääne ringkonnaprokuratuuri Tallinnast Põhja ringkonnaprokuratuurist ja ei teadnud piirkonnast midagi, aga suhteliselt ruttu elasin sisse. Ise naeran, et Lääne ringkonnaprokuratuuris hakkasid lõpuks kriminaalasjades nimed korduma, mis tähendab, et olin seal piisavalt kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles