POLITSEI Kelmid petsid Ida-Virumaa inimestelt välja 30 000 eurot

Põhjarannik
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel nädalal on kelmidel õnnestunud Ida-Virumaa inimestelt petta välja ligikaudu 30 000 eurot. 

Kelmid said kahelt Narva naiselt kokku üle 12 000 euro

Tundmatu inimene helistas Narvas elavale naisele ning nimetanud end pangatöötajaks, teatas, et naise pangakontole on ligi pääsetud. Olukorra lahendamiseks soovitas ta naisel paigaldada arvutisse viirustõrjetarkvara ja juhendas teda. Veidi pärast seda, kui naine oli helistaja juhiste järgi tegutsenud, märkas ta, et tema arvel on raha 10 000 euro võrra vähem kui enne.

Teisel Narva naisel palus tundmatu kelm edastada "konto turvalisuse tagamise ettekäändel" pangakonto ja Smart-ID koodid. See naine jäi säärase kuulekuse tagajärjel ilma 2300 eurost.

Kelm võttis jõhvilase nimel laenu

Politsei uurib juhtumit, kus Jõhvis elavale mehele helistas väidetav pangatöötaja ning palus konto turvalisuse tagamise ettekäändel sisestada enda kasutajatunnus ja Smart-ID koodid. Seejärel vormistati mehe nimele 6500 euro suurune laen. Kui mees sai aru, et tegu on pettusega, katkestas ta kõne ning läks panka enda paroole vahetama. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Naise arvelt kadus 10 000 eurot

2. augustil teatas Kohtla-Järvel elav naine, et tundmatu inimene on kasutanud tema pangaandmeid, muutnud tema päevalimiiti ja kandnud tema arvelduskontolt võõra inimese kontole 10 000 eurot.

Taat jäi napsuvargusega vahele

Sillamäel Viru puiesteel asuva kaupluse turvamees pidas kinni poest alkoholi varastanud 77aastase mehe ning andis ta üle politseile.

Külast kadus rajakaamera

Alutaguse vallas soode vahel asuvast Puhatu külast varastati 315 eurot väärt rajakaamera.

Varas sai kulda ja konjakit

Narvas Rahu tänava korterisse takistusteta sisenenud varas lahkus sealt kuldehete ja konjakipudeliga. Kahju kogusuurus ulatub ligemale 1000 euroni.

Viinavaras virutas poejuhatajale pudeliga

3. augustil sai politsei teate, et kaks seni kindlaks tegemata meest varastasid Narvas Tiimanni tänava kauplusest alkoholi. Kui kaupluse juhataja neid kinni pidada püüdis, viskas üks meestest teda pudeliga ning juhataja sai viga. Varguse toime pannud mehed lahkusid sündmuskohalt. Politsei selgitab juhtunu asjaolusid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles