Kohalikud elanikud pelgavad tulevase tselluloositehase haisu

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Tehas tahetakse ehitada Lüganuse valda, ent hirm sellega kaasneva haisu ees painab rohkemgi naaberomavalitsuste elanikke, kes on aastakümneid õlitehase haisu taluma pidanud. Selgi kohtumisel olid tulisemad sõnavõtjad hoopis Toila valla Saka külast, pildil kõneleb Ene Rae.
Tehas tahetakse ehitada Lüganuse valda, ent hirm sellega kaasneva haisu ees painab rohkemgi naaberomavalitsuste elanikke, kes on aastakümneid õlitehase haisu taluma pidanud. Selgi kohtumisel olid tulisemad sõnavõtjad hoopis Toila valla Saka külast, pildil kõneleb Ene Rae. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru Keemia Grupi poolt Lüganuse valda plaanitava tselluloositehase puhul tekitab kohalikes inimestes kõige enam muret tootmisega kaasnev võimalik hais, ilmnes kohtumisel vallaelanikega.

"Mina elan kohe siinsamas Kolga-Sakal ja näen iga kord, kui see keemiakombinaat öösiti põletab midagi, tossu tuleb mul aknast sisse. Karjääri eest me juba kolisime ära, kas nüüd peame jälle kolima hakkama? Miks inimesed peavad niimoodi enda eest võitlema?" pahandas neljapäeval kohtumisel Viru Keemia Grupi (VKG) juhtidega Ene Rae.

"Meie asula jääb tehasest kirdesse, tuuled on peamiselt just meie suunas," sekundeeris Saka küla elanik Alik Meriloo. "Kui kuumalaine oli, siis ei saanud öösel aknaid lahtigi teha, nüüd tahate veel teise tehase ka püsti panna. Töökohad on head, riigimaksud on head, kasum firmale on hea − aga mida mina pean tegema? Kinnisvara ei maksa mul juba praegu midagi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles