VIDEO Ehitaja lubab järgmiseks õppeaastaks Jõhvi uue koolimaja valmis saada

Copy
Jõhvi põhikooli direktor Liina Mihkelson tulevase koolimaja ehitusplatsil.
Jõhvi põhikooli direktor Liina Mihkelson tulevase koolimaja ehitusplatsil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Materjalide tarnehäiretest hoolimata loodab Jõhvi põhikooli uue maja ehitaja selle järgmiseks õppeaastaks valmis saada. 

Koolimaja ehitava firma Rand & Tuulberg ehitusjuht Lauri Matteus ütles, et hoone valmimine järgmiseks õppeaastaks on praeguse seisuga reaalne, olgugi et ehitaja on silmitsi toorme defitsiidiga. 

"Me teeme ise kõik, mis võimalik, ja loodame, et seda teevad ka teised projektiga seotud osapooled, et Jõhvi lapsed saaksid järgmisest õppeaastast uues majas õppima asuda," ütles Matteus neljapäeval, mil koolimaja sai nurgakivi.

Koolimaja läheb maksma ligemale 7,5 miljonit eurot. See on plaanitust 1,3 miljonit eurot rohkem, sest kõigi kümne hankel osalenud firma hinnapakkumised ületasid vallavalitsuse arvestatud eeldatavat maksumust.

Vallaarhitekti Natalia Abeli sõnul oli ehituse kallinemine tingitud mitmest kokkusattumusest. "Selleks olid nii ehitatava hoone keerukus kui ka tekkinud kriisiolukord, mille tõttu on mitmed ehitusmaterjalid ja tööd oluliselt kallimaks läinud," märkis ta.

510 õpilasele mõeldud uus koolimaja kerkib Hariduse tänavale vana koolimaja õppekorpuse asemele, mis lammutati eelmisel sügisel. Uue hoone projekteeris arhitektuuribüroo Kauss Arhitektuur.

Ehitatav koolihoone moodustab tervikliku hariduslinnaku koos kuus aastat tagasi valminud Jõhvi gümnaasiumi hoonega, samuti põhikooli vanast hoonest alles jäänud aula, söökla ja spordisaali ning Jõhvi spordihalliga, mille juures on valmimas täiemõõduline kergejõustiku- ja jalgpallistaadion.

Praegu õpivad Jõhvi põhikooli õpilased ajutiselt Jaama tänaval asuvas endises Eesti Põlevkivi kontorihoones. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles