Politsei saab teateid valijate mõjutamise ja koolides tehtava kihutustöö kohta

Ilja Smirnov
Copy
Suure bussiga saabusid hääletama Narva Transi noored jalgpallurid, kelle klubi president on samuti kandidaatide nimekirjas.
Suure bussiga saabusid hääletama Narva Transi noored jalgpallurid, kelle klubi president on samuti kandidaatide nimekirjas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Esmaspäeval alanud kohalike omavalitsuste volikogude valimiste eelhääletuse ajal on politsei Ida-Virumaal saanud kümneid kaebusi valijate survestamise ning koolides toimuva propaganda kohta. Ühel juhul on alustatud menetlust valimisplakati rikkumise asjus.

Eelhääletuse kolmanda päeva ehk 13. oktoobri seisuga oli politsei fikseerinud ligi nelikümmend ebaeetilise käitumise juhtu ja rikkumist. Kõige rohkem teateid võimalike rikkumiste kohta tuleb piirkonna suurematest linnadest Narvast ja Kohtla-Järvelt.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Olga Eskori sõnul puudutavad need teated sageli kahtlast tegevust kohalikele omavalitsustele alluvates organisatsioonides, asutustes ja ettevõtetes. Piirkonna põhiprobleem on koolides tehtav poliitiline mõjutustöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles