Viirusehirmus uksed sulgenud Jõhvi vallavalitsus tegi doonoritele erandi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi vallavalitsuse hoone on COVID-viiruse kiire leviku tõttu sellest nädalast külastajatele kinni. Asju saab siin ajada vaid eelnevalt registreerudes. Doonoripäeva puhul otsustas aga vallavalitsus erandi teha.
Jõhvi vallavalitsuse hoone on COVID-viiruse kiire leviku tõttu sellest nädalast külastajatele kinni. Asju saab siin ajada vaid eelnevalt registreerudes. Doonoripäeva puhul otsustas aga vallavalitsus erandi teha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kuigi Jõhvi vallavalitsus teatas sel nädalal, et vallas jäetakse viiruse laia leviku tõttu aasta lõpuni ära kõik avalikud üritused ning vallavalitsuses piiratakse inimeste vastuvõttu, lubatakse järgmisel nädalal vallamaja hoones siiski doonorite päeva korraldada, mis eeldab kõrvaliste inimeste liikumist majas.

"Kaalusime pikalt. Kuid kuna tegemist on meditsiinilise vajadusega − haiglates on vaja verd, et saaks inimesi aidata, päästa −, siis ma usun, et see on argument, miks me selle erandi tegime," sõnas Jõhvi vallavanem Maris Toomel. Ida-Viru keskhaigla vereteenistus sai nõusoleku korraldada doonoripäev vallavalitsuse suures saalis eeloleval teisipäeval, 9. novembril.

"Need doonoripäevad on alati korralikult ette valmistatud ning inimesed on enamasti olnud samad," rääkis Toomel, lisades, et sellistel protseduuridel on tavaks, et haiged inimesed verd andma ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles