Ka Narvas pannakse õppuste käigus piirile lõiketraadist tõkkeid

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida prefekt Tarvo Kruup ja kaitseliidu Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu kinnitasid eile Narvas 1. jalaväebrigaadi reservvõitlejaid oodates, et piiritõkete paigaldamine on ühitatud õppusega, kus harjutatakse omavahelist koostööd.
Ida prefekt Tarvo Kruup ja kaitseliidu Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu kinnitasid eile Narvas 1. jalaväebrigaadi reservvõitlejaid oodates, et piiritõkete paigaldamine on ühitatud õppusega, kus harjutatakse omavahelist koostööd. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi Ida-Virumaal on Eesti-Vene piir enamjaolt tõkestatud loodusliku veetõkkega Narva jõe ja Peipsi järve näol, asuvad politseinikud ning kaitseväelased täna tugevdama siinset ainsat kuiva lõiku endises Narva jõe sängis.

Ida prefekt Tarvo Kruup ütles, et kaitseväel oli nagunii vaja korraldada lisaõppekogunemine, sest koroona tõttu pole neid teha saanud, ning nüüd on ühitatud vajadus piiri tugevdada ja harjutada samal ajal koostööd eri ametkondade vahel. "Me saame endale reservväelasi appi," sõnas Kruup eile piirilinnas 1. jalaväebrigaadi saabumist oodates.

Ta lisas, et tööde käigus ei ehitata midagi juurde, aga tugevdatakse olemasolevaid tõkkeid kuivas jõesängis, mis on riskipiirkond. "Kui me vaatame, kus on viimasel ajal illegaalseid piiriületusi olnud, siis paar korda aastas selles kohas vaatamata tõketele ikkagi ülejooksmisi on. See on ainus kuiv koht piiril," sõnas Kruup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles