NÄDALA KUJU Katri Raik

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Saada aasta jooksul kaks korda Narva linnapeaks on omamoodi saavutus, mille sarnast ei ole lihtne korrata. Ent ometi Katri Raigil see õnnestus. Kui ta keskerakondlaste toel mullu 30. detsembril esimest korda linnapeaks valiti, tunnistas Raik, et see oli tema elu unistus. Ent needsamad keskerakondlased lämmatasid ta unistuse juba järgnenud suvel, pärast seda kui Raik teatas, et ei kandideeri valimistel koos Keskerakonnaga, vaid teeb oma nimekirja.

See oli tark otsus, sest Keskerakonnaga ühinedes oleks Raik kindlasti kaotanud märkimisväärse osa oma poliitilisest kapitalist, kuna ta oli ju enne opositsioonis olles pidevalt kritiseerinud Keskerakonda ja selle aastatepikkust juhtimisstiili.

Oma nimekirjaga valimistele minnes sai ta Keskerakonna korruptsioonist ning onupojapoliitikast läbi imbunud valitsemisstiilist tüdinud valijale lubada uut ja avatud juhtimist, kõike seda, mida senine võim pole tahtnud või suutnud teha. Ja võitis valimised. Ent see võitlus võidu nimel pole kaugeltki läbi. Vaadates jõudude vahekorda, tuleb Raigil veel kaunikesti vaeva näha, et aastaid linna valitsenud Keskerakonda jätkuvalt opositsioonis hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles