Ida-Virumaa gaasiboileriga korteritest on ohutud vaid kolmandik

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
2018. aasta 2. märtsil juhtus ränk gaasiõnnetus selles Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Lehola tänavas asuvas majas, kus ühes korteris hukkusid vingugaasi tõttu mees ja naine ning veel viis inimest sai gaasimürgistuse. Kuigi sama aasta algusest on vingugaasiandur gaasiseadmetega eluruumides kohustuslik, oli õnnetuse ajal maja 12 korterist andur vaid kolmes.
2018. aasta 2. märtsil juhtus ränk gaasiõnnetus selles Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Lehola tänavas asuvas majas, kus ühes korteris hukkusid vingugaasi tõttu mees ja naine ning veel viis inimest sai gaasimürgistuse. Kuigi sama aasta algusest on vingugaasiandur gaasiseadmetega eluruumides kohustuslik, oli õnnetuse ajal maja 12 korterist andur vaid kolmes. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kahe aasta jooksul Ida-Virumaal, eelkõige Narvas, läbi viidud gaasiboilerite riiklik kontroll tuvastas, et vaid 28 protsenti neist vastavad nõuetele.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) viis aastatel 2020 ja 2021 sadades maakonna korterites läbi kontrolli, mis hõlmas juhuvaliku teel toimetulekuraskustes elavate inimeste korterite gaasipaigaldisi.

Boileritega asi halb, pliitidega parem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles