Ida-Virumaal edeneb rahvaloendus väga visalt

Põhjarannik
Copy
Rahvaloendus lõpeb laupäeval, 22. jaanuaril.
Rahvaloendus lõpeb laupäeval, 22. jaanuaril. Foto: Kuvatõmmis

Kolm päeva enne rahvaloenduse lõppu on elektroonilise ankeedi täitnud alla 18 protsendi Ida-Virumaa elanikest. 

Ida-Virumaa 17,7 protsenti on madalaim näitaja võrdluses teiste maakondadega, teatas statistikaamet. 

Kõige aktiivsemad vastajad on seni olnud Tartu linnast ja Harjumaalt, kus e-ankeedi on 20. jaanuari seisuga täitnud 44% vähemalt 15-aastastest elanikest. 

Statistikaamet ootab veel laupäevani kõiki Eesti inimesi täitma rahvaloendus.ee kodulehel lühikest e-ankeeti, mis võtab aega kõigest viis minutit inimese kohta. Kokku üle Eesti on e-küsitlusega loendatud ligi 517 500 inimest.

„Rahvaloenduse lõpuni on jäänud veel viimased päevad. Tänan kõiki Ida-Virumaa inimesi, kes on e-ankeedi juba täitnud! Neid, kes seda veel teha pole jõudnud, kutsun üles veel leida see viis minutit, et veebis rahvaloenduse küsimustikule vastata,“ ütles statistikaameti rahvaloenduse projektijuht Liina Osila.

„Lisaks tasub uurida, kas ka sinu pereliikmed on e-ankeedi juba täitnud, sest vastama ootame kõiki iseenda eest. Võimalusel aidake palun veebis vastata ka oma vanemaealistel sugulastel,“ pani Osila südamele, kuna kõige madalam on vastamisaktiivsus just vanemaealiste hulgas.

Kõige aktiivsemad vastajad on seni olnud Tartu linnast ja Harjumaalt, kus e-ankeedi on 20. jaanuari seisuga täitnud 44% vähemalt 15-aastastest elanikest. Madalaim on vastamismäär Ida-Virumaal, kus see on 17,7%. Kõige usinamad vastajad on naised vanuses 40-65 eluaastat. Vastamisaktiivsus on aga madal vanemaealiste seas ja 20-35-aastaste meeste hulgas.

Eriti oodatakse vastuseid neilt, kes kuuluvad kohustuslikku juhuvalimisse ja kes said selleks eraldi kutse paberkandjal. „Valimisse kuuluvate inimestega, kes ei ole mingil põhjusel veebis vastanud, võtab veebruarikuu jooksul ühendust rahvaloenduse küsitleja, et koguda vastused siis juba telefoni teel või äärmisel juhul kodukülastuse käigus. Palju mugavam on aga küsimustik täita kohe praegu veebis,“ lausus Osila.

Rahvaloenduse e-ankeet on aadressil rahvaloendus.ee avatud veel laupäeva, 22. jaanuari õhtuni. Küsimustikku saab täita tuvastades end ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID-ga. Ankeedi täitmine võtab aega umbes viis minutit inimese kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles