Kohtla-Järve kultuurikeskuse ees seadsid end sisse Potsataja, Sipsik ja teised multifilmikangelased

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Seekordse lumeskulptuuride festivali grand prix'd oli väärt paljude põlvkondade lemmik, tänavune juubilar Sipsik.
Seekordse lumeskulptuuride festivali grand prix'd oli väärt paljude põlvkondade lemmik, tänavune juubilar Sipsik. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval peeti Kohtla-Järvel traditsiooniline lumeskulptuuride festival, millest võttis osa 14 meeskonda. Kultuurikeskuse ette kerkinud lumelinnas seadsid end sisse rohkem ja vähem tuntud multifilmitegelased.

Päev osutus lumelinna ehitamiseks suurepäraseks: ei olnud külm ega tuuline ning tuiskki viivitas tulekuga, andes aktiivsetele linlastele võimaluse oma ideed ellu viia.

Lumeskulptuure asus rajama 14 võistkonda: mitte ainult ümberkaudsed elanikud, vaid ka Ahtmest ja Jõhvist tulnud, mõned lausa tervete perede kaupa.

Kuna enne festivalipäeva oli kaks päeva järjest lund sadanud, oli lumelinna ehitajatel ehitusmaterjali piisavalt. Ehitajad olid hästi ette valmistunud: võtnud endaga kaasa eskiisid, tööriistad, värvid ja kõik muu vajaliku. Töö läks kiirelt käima ning juba varem kokku kuhjatud lumehunnikutest said kiiresti kunstiteosed. Kuiv lumi ei tahtnud küll hästi kokku jääda, ent korraldajad olid ettenägelikult veevoolikud valmis pannud.

Vaid mõne tunniga kerkis kultuurikeskuse juurde suur hulk kõige erisugusemaid multifilmikangelasi: Potsataja ja Gena, kilpkonn ja kaheksajalg, pingviinid, Sipsik... Lisaks vanadele tuttavatele tegelastele ehitati palju ka tänapäevaseid multifilmistaare, kellest vanemad inimesed ehk kuulnudki pole: Käsilased, Käsna-Kalled, Angry Birdsid ja paljud teised.

Žürii otsusega läks festivali esikoht pingviinipere ehitanud Ahtme põhikooli meeskonnale. Teise koha pälvis Jõhvi mitteformaalse hariduse keskuse Progress Center meeskond, kes meisterdas valmis lõbusa Käsilaste perekonna. Kolmanda koha said Kesklinna põhikooli noored skulptorid − samuti vahvate Käsilaste eest. Festivali grand prix' pälvis Virumaa kolledži meeskond, kes ehitas paljude põlvkondade lemmiku, tänavu oma 60. sünnipäeva tähistava Sipsiku.

Osalejaid ja publikut laadis soojuse ja energiaga tantsustuudio Viis Tähte punastes päkapikumütsides tantsijate reibas etteaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles