Sahad lükkavad maainimeste sissesõiduteed ja väravatagused lumest umbe (1)

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Riigiteedel pole lumelükkajatel mahti teeotste ja bussipeatuste kohal sahka otseks pöörata, umbe lükatud kohad puhastatakse eraldi alles tunde hiljem.
Riigiteedel pole lumelükkajatel mahti teeotste ja bussipeatuste kohal sahka otseks pöörata, umbe lükatud kohad puhastatakse eraldi alles tunde hiljem. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui maainimene tahab koju ja kodust välja pääseda, peab ta lisaks sissepääsutee puhtaks rookimisele koristama ka lumesahkadest jäävaid kõrgeid raske lumega valle.

Lüganuse vallas Moldova külas elav Mikko Moldau ajab iga kord pärast lumesadu traktori välja ja lükkab oma sissesõidutee lahti. Ka selle valli, mille maja eest läbi sõitnud sahk on teeotsa tekitanud.

"Minul pole probleemi, mul on traktor, aitan vahel mõnel naabril ka valle lahti lükata. Aga need, kes labidaga peavad rookima, on ikka hädas küll. Siin elab ka puudega inimesi, kes ei saa ega jaksagi labidaga neist vallidest läbi murda," rääkis ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles