Kiviõlis töötava ukrainlase pere jõudis sõja jalust Ida-Virumaale

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Toetust Venemaa diktaatori Putini tapva kurjusega võitlevale vaprale Ukraina rahvale on näidanud mitmesugusel moel ka Ida-Virumaa inimesed. Sõjapõgenike vastuvõtmise ning annetuste ja abi kogumise kõrval on toimunud ka meeleavaldusi. Lüganuse valla ja Kohtla-Järve inimesed palistasid 50 meetrit pika Ukraina lipuga Kiviõli suusakeskuse terrassi.
Toetust Venemaa diktaatori Putini tapva kurjusega võitlevale vaprale Ukraina rahvale on näidanud mitmesugusel moel ka Ida-Virumaa inimesed. Sõjapõgenike vastuvõtmise ning annetuste ja abi kogumise kõrval on toimunud ka meeleavaldusi. Lüganuse valla ja Kohtla-Järve inimesed palistasid 50 meetrit pika Ukraina lipuga Kiviõli suusakeskuse terrassi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ettevõtted pakuvad oma ukrainlastest töölistele igal võimalikul moel abi ja tuge, omavalitsused valmistuvad sõjapõgenikke vastu võtma.

Kiviõli Keemiatööstuses töötab kaheksa ukrainlast, kelle pered jäid Ukrainas sõjale jalgu.

Üks neist võib nüüd rahulikumalt hingata: tema naine ja laps jõudsid koos koeraga eile Kiviõlisse. Esialgu perepea juurde ühiselamutuppa, peatselt aga omaette elamispinnale, mille ettevõte leiab koostöös Lüganuse vallavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles