Naiste varjupaigast otsivad abi üha nooremad naised

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Lilli Andrejevi ja teiste Ida-Virumaa naiste tugikeskuse-varjupaiga töötajate suurim rõõm on see, kui naine leiab endas jõudu vägivallatsejast mees maha jätta ning uut elu alustada.
Lilli Andrejevi ja teiste Ida-Virumaa naiste tugikeskuse-varjupaiga töötajate suurim rõõm on see, kui naine leiab endas jõudu vägivallatsejast mees maha jätta ning uut elu alustada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi vallas paiknev Ida-Virumaa naiste tugikeskus-varjupaik abistab igal aastal ligi kahtsadat Jõhvist, Narvast, Kohtla-Järvelt ja mujalt pärit naist, aidates neil vägivaldse suhte nõiaringist välja murda.

Tugikeskuse-varjupaiga juhi Lilli Andrejevi sõnul on nende poole viimasel ajal hakanud pöörduma üha nooremad naised. Ent pöördumisi on varasemast vähemaks jäänud: möödunud aasta esimese kahe kuu jooksul otsiti neilt abi 73 korral, tänavu aga 39 korral.

Andrejevi arvates ei ole selle põhjuseks siiski mitte perevägivallaga seotud probleemide vähenemine, vaid koroona ja elatise maksmises jõustunud seadusemuudatused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles