Esimesi kilomeetreid uut neljarealist maanteed tuleb veel aastaid oodata

Erik Gamzejev
Copy
Kukrusel muutub Jõhvi poolt tulev neljarealine maantee taas kaherealiseks. Valitsus otsustas algatada Kukruse-Haljala vahelise lõigu neljarealiseks ehitamise eriplaneeringu, aga ehitust tuleb oodata veel ilmselt vähemalt kümme aastat.
Kukrusel muutub Jõhvi poolt tulev neljarealine maantee taas kaherealiseks. Valitsus otsustas algatada Kukruse-Haljala vahelise lõigu neljarealiseks ehitamise eriplaneeringu, aga ehitust tuleb oodata veel ilmselt vähemalt kümme aastat. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Nädala alguses Ida-Virumaal väljasõiduistungit pidanud vabariigi valitsus teatas küll kavatsusest hakata rajama Kukruse ja Haljala vahele neljarealist maanteed, kuid tuleb veel aastaid oodata, enne kui valmivad esimesed neljarealised lõigud Jõhvi ja Narva vahel.

Valitsus algatas riigi eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hinnangu, et ehitada tulevikus Kukruse ja Haljala vahele maantee, kus saaks sõita kiirusega kuni 120 km/h. Planeeringuga määratakse maantee trass ja tehnovõrgud, 5G taristu, eritasandilised liiklussõlmed, kogujateed, kergliiklusteed, ökoduktid, sillad ja muud vajalikud maakasutus- ja ehitustingimused.

Ehitamise aeg on ebaselge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles