Uued politsei- ja päästemajad valmivad tuleval aastal

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Praegu ehitusjärgus oleva Kohtla-Järve ühishoone pindala koos abihoonetega on 2600 ruutmeetrit ning maja ehitatakse praeguse politseimaja kõrvale, nüüdseks lammutatud endise ehitustrusti hoone asemele.
Praegu ehitusjärgus oleva Kohtla-Järve ühishoone pindala koos abihoonetega on 2600 ruutmeetrit ning maja ehitatakse praeguse politseimaja kõrvale, nüüdseks lammutatud endise ehitustrusti hoone asemele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järvel ja Kiviõlis alanud politsei- ja päästehoone ehitamine läheb riigile maksma üle 9 miljoni euro ning majad saavad valmis tuleva aasta esimesel poolel.

"Kohtla-Järve maja valmimisega saame meie oma ruumikitsikust Jõhvi hoones vabamaks," sõnas Ida prefekt Tarvo Kruup, kelle sõnul ei vasta Kohtla-Järvel praegu asuvad ruumid mingitele tänapäeva arusaamadele. Jõhvis asuv Ida prefektuuri hoone ehitati algul plaanitust väiksem, sest kui maja projekteeriti, oli majandusbuumi aeg, ehitus langes aga 2008. aastal alanud majandussurutise ehk masu perioodile, mil tuli esialgseid plaane kokku tõmmata.

Nii näeb välja Kohtla-Järve tulevane politsei- ja päästehoone.
Nii näeb välja Kohtla-Järve tulevane politsei- ja päästehoone. Foto: eskiis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles