Lüganuse võimud panevad vallas kinni kaks kooli (3)

Põhjarannik
Copy
Enamik Lüganuse volikogu liikmetest  ei arvestanud istungi ajal  koolide säilimise poolt  meelt avaldama tulnud inimeste arvamust.
Enamik Lüganuse volikogu liikmetest ei arvestanud istungi ajal koolide säilimise poolt meelt avaldama tulnud inimeste arvamust. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavolikogu otsustas tänavuse õppeaasta lõpus panna kinni Lüganuse põhikooli ja Sonda algkooli. 

Kolmapäeva õhtul toimunud volikogu istungil hääletasid vallavalitsuse poolt pakutud haridusvõrgu ümberkorraldamise eelnõu poolt, mis näeb ette Lüganuse ja Sonda koolide sulgemise kümme volikogu liiget. Need olid Dmitri Dmitrijev, Jevgeni Korniltsev, Irina Minina, Jelena Ragni, Vladislav Lazarevitš, Arno Strauch, Laila Meister, Mart Kivistik, Katrin Proode ja Ülo Tuur. 

Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Vallavõimudel õnnestus viimastel päevadel veenda selle eelnõu poolt hääletama ka neid saadikuid, kes  varem  olid koolide sulgemise vastu.

Lüganuse vallavolikogu esimees Dmitri Dmitrijev (Keskerakond) tunnistas eelmise nädalal, et nii koalitsioonis kui ka opositsioonis on kõlanud erinevaid arvamusi. "Eks hääletamine tuleb mitte partei või valimisliidu liini pidi, vaid igaüks otsustab seekord ise."

Dmitrijev rääkis, et  koalitsiooniliikmetega on kokkulepe, et võimaluse korral säilitatakse Lüganuse kool. "Samas palusin: "Pange lauale lahendus!" Seda ei tulnud. Peame vaatama eelarvet ja valla juhtimist tervikuna. Me ei saa lubada olukorda, kus hariduse osa eelarvest kasvab 60-70 protsendini ja muud asjad jäävad tegemata."

Pisut enam kui 8000 elanikuga Lüganuse valda jääb pärast kahe kooli sulgemist kolm kooli: Kiviõli 1. keskkool, Kiviõli vene kool ja Maidla kool. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles