Lüganuse koolile jääb lõppev õppeaasta viimaseks (2)

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Oma kodukooli eest astus enne volikogu istungit välja ka kümme aastat Eesti korvpallikoondisesse kuulunud Jaana Kotova, kes on ise käinud Lüganuse koolis, läinud sealt edasi spordigümnaasiumisse ja hiljem Ameerikasse kolledžisse. Praegu töötab ta Lüganuse koolis eripedagoogina. "Maakool on eriline ja seda tuleb hoida," leiab ta.
Oma kodukooli eest astus enne volikogu istungit välja ka kümme aastat Eesti korvpallikoondisesse kuulunud Jaana Kotova, kes on ise käinud Lüganuse koolis, läinud sealt edasi spordigümnaasiumisse ja hiljem Ameerikasse kolledžisse. Praegu töötab ta Lüganuse koolis eripedagoogina. "Maakool on eriline ja seda tuleb hoida," leiab ta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavolikogu otsustas kolmapäeval sulgeda kuue õpilasega Sonda kooli ja kuuekümne õpilasega Lüganuse kooli. Viimase sulgemise vastu seisis nii kooli hoolekogu kui ka päev varem kogunenud volikogu haridus- ja noorsootöökomisjon.

Haridus- ja noorsootöökomisjoni esimees Kaja Toikka luges enne hääletamist ette komisjoni otsuse mitte toetada Lüganuse vallavalitsuse ettevalmistatud eelnõu "Lüganuse valla haridusasutuste ümberkorraldamine".

"Eelnõu menetlemise aeg pole olnud piisav, vajadus on täiendavalt uurida ja analüüsida õpilaste ja õpetajate rännet Lüganuse kooli sulgemise korral ning sulgemise mõju valla hariduse kvaliteedile. Pole kindel, kas eelnõus nimetatud muudatused kindlustavad püstitatud eesmärkide täitmise tagada pädevad õpetajad, tugispetsialistid ja nüüdisaegne haridustaristu kõigile valla õpilastele ka tulevikus," põhjendas ta komisjoni otsust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles