Prokurör: Ida-Viru suhtevägivalla rohkuse taga on kultuuriline erinevus (2)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Andreas Kangur on veendunud, et Ida-Virumaa suur lähisuhtevägivallajuhtumite hulk tuleneb teiste piirkondadega võrreldes erinevatest arusaamadest.
Andreas Kangur on veendunud, et Ida-Virumaa suur lähisuhtevägivallajuhtumite hulk tuleneb teiste piirkondadega võrreldes erinevatest arusaamadest. Foto: Sillerkiil

Selles, et Ida-Virumaal on lähisuhtevägivallajuhtumeid märgatavalt rohkem kui teistes Eesti piirkondades, on oluline roll kultuurilisel erinevusel, kus mehed tajuvad, et neil on naise üle kontrolliõigus, leiab Viru ringkonnaprokuratuuris lähisuhtevägivallajuhtumitega tegelev ringkonnaprokurör Andreas Kangur.

"Tundub, et naisterahva rolli perekonnas ja tema vabadust inimesena, kes võib ise oma elu üle otsustada, tajutakse siin natuke teisiti," sõnas Andreas Kangur prokuratuuri aastaraamatus ilmunud intervjuus. Ta lisas, et mujal piirkondades on tavakäitumine see, et kui naisele suhe ei meeldi, siis ta läheb minema ja ongi kõik. "Mul on selline tunne, et siin on rohkem sellist suhtumist, kus meesterahvas tajub naist kellegi sellisena, kelle otsuste üle on tal rohkem kontrolli ning kelle tunnete, mõtete ja soovidega ei pea nii palju arvestama."

Mees vastutab

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles