Jõhvis on valmimas kasarm ja plaanitakse kortermaja

Erik Gamzejev
Copy
Pargi tänavale kaitseväelinnaku naabrusesse kerkinud tegevväelaste kasarm peaks valmima juuni lõpuks.
Pargi tänavale kaitseväelinnaku naabrusesse kerkinud tegevväelaste kasarm peaks valmima juuni lõpuks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik.

Jõhvis on Pargi tänaval valmimas tegevväelaste kasarm, pargi serva on kavas ehitada uus kortermaja.

Aasta aega kestnud neljakorruselise kasarmu ehitustööd peaks lõpule jõudma juuni lõpuks. Hoone tellija, riigi kaitseinvesteeringute keskuse kommunikatsioonijuhi Maria Tiiduse sõnul sai hoonet ehitav Revin Grupp töö lõpetamiseks kolm kuud lisaaega, arvestades, et praegu on turul üldised probleemid ehitusmaterjalide kättesaadavusega.

Üle 2,6 miljoni euro maksvasse kasarmusse on kavas esialgu majutada 75 tegevväelast. Kogu hoones on kohti kaks korda rohkem. Vajadus ehitada väljapoole kaitseväelinnaku tara kasarm tekkis kaitseväe väeosade ümberpaiknemise tõttu. 2020. aasta alguses kolis Paldiskist Jõhvi Kalevi pataljon.

Uue kasarmu lähedusse, Jõhvi pargi serva on lähiaastatel plaanis ehitada ka uus kortermaja. Vallavalitsus kehtestas sel nädalal aadressi Pargi 46 lähiala detailplaneeringu. Arendaja OÜ Okas Invest kavatseb ehitada sinna kuni neljakorruselise kortermaja koos parklaga. Sel Jõhvi kontserdimajast sadakond meetrit eemal asuval kinnistul paiknevad võsa sees endise Jõhvi mõisa keldri vundament ja varemed.

Okas Investi juhatuse liige Ivo Okas ütles, et kortermaja ehitus võiks alata paari aasta pärast. "Kes oleks paar aastat tagasi osanud ennustada, et ehitusmaterjalide hinnad nii palju tõusevad ja nende kättesaadavus nii raskeks muutub. Vaatame, mis turul toimub, ja selle põhjal tegutseme," ütles ta, märkides, et nõudlus uue ja kvaliteetse elamispinna järele on Jõhvis tuntav.

Okase sõnul on tulevasse kortermajja arvestatud 20-30 eri suurusega korterit. Hoone suurus ja väljanägemine selguvad projekteerimishanke läbiviimise järel.

Viimati kerkis Jõhvi uus kortermaja üle kümne aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles