Jõhvi põhikool teenis Eesti õpilasfirmade võistlusel teise koha

Põhjarannik
Copy
Jõhvi põhikooli minifirmasse Suure Sõbra Abi kuuluvad Alyn Hindreus, Darja Nikitina, Mariel Paas ja Mirtel Kõue Gamzejev. Nende juhendaja on Karolin Luik.
Jõhvi põhikooli minifirmasse Suure Sõbra Abi kuuluvad Alyn Hindreus, Darja Nikitina, Mariel Paas ja Mirtel Kõue Gamzejev. Nende juhendaja on Karolin Luik. Foto: Kuvatõmmis

Jõhvi põhikooli õpilasfirma Suure Sõbra Abi pälvis 7.-9. klassi minifirmade üleriigilisel võistlusel teise koha. 

Lisaks teenis Jõhvi põhikooli firma ka nutika probleemilahenduse eripreemia.  

Minifirma Suure Sõbra Abi pakub 1. kooliastme õpilastele Ida-Virumaal eestikeelset lugemisabi teenust. Üks sessioon kestab 20-30 minutit ja selle vältel loetakse lastega koos nende lemmikraamatuid või kohustuslikku kirjandust. Oma tegevusega julgustavad nad vene keelt kõnelevaid lapsi suhtlema eesti keeles ning olema avatud eesikeelsele kultuuriruumile.

Jõhvi põhikooli minifirmasse Suure Sõbra Abi kuuluvad 8. klassi õpilased Alyn Hindreus, Darja Nikitina, Mariel Paas ja Mirtel Kõue Gamzejev. Nende juhendaja on Karolin Luik.

Esikoha pälvis Pernova Hariduskeskuse minifirma Taskus, mis kasutab taaskasutusmaterjalidest üle jäänud taskuid ning toodab nendest erinevaid disainielemente, näiteks kott-taskuid, vöötaskuid ning riiete ja kottide külge kinnitatavaid ja kleebitavaid taskuid.

Parima minifirma konkursile pääses  eelvooru kaudu, kus tuli esitada kirjalik aruanne ja kulude-tulude ülevaade, kümme paremat õpilasfirmat. Kolmapäeval Tallinna karjäärikeskuses toimunud finaalis tuli esineda publikule ja žüriile ning esitleda laadal oma tooteid ja teenuseid külastajatele.

Konkursi korraldanud Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor märkis, et noorte kooliõpilaste loomingut ja ideid iseloomustavad jätkuvalt käsitöö ja taaskasutus, aga esikümnesse pääsesid ka suure lisandväärtusega sotsiaalsed teenused nagu eestikeelne lugemisõpe Ida-Virumaa lastele ja lemmikloomade hoiu- ja jalutusteenus Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles