Sillamäe võib riigile üle anda nii eesti põhikooli kui gümnaasiumi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Veebruari algul lõikas Sillamäe gümnaasiumi direktor Arno Kaseniit lahti juubelitorti − kümneseks saanud kool oli Ida-Virumaal puhta gümnaasiumi teerajaja. Nüüd võib Sillamäest saada teerajaja kogu Eestis, kui peaks sündima otsus gümnaasiumiharidus ja kutseõpe ühe katuse alla viia.
Veebruari algul lõikas Sillamäe gümnaasiumi direktor Arno Kaseniit lahti juubelitorti − kümneseks saanud kool oli Ida-Virumaal puhta gümnaasiumi teerajaja. Nüüd võib Sillamäest saada teerajaja kogu Eestis, kui peaks sündima otsus gümnaasiumiharidus ja kutseõpe ühe katuse alla viia. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui varem kõneles haridus- ja teadusminister Sillamäe eesti põhikooli riigistamise võimalusest, siis nüüd on kaalumisel, et ka gümnaasium läheb riigi kätte ning võimalik, et kolib ametikooliga ühe katuse alla.

Eelmisel nädalal Sillamäed külastanud minister Liina Kersna pakkus linnapea Tõnis Kalbergile ja koolijuhtidele välja, et riik on valmis võtma Sillamäel vastutuse gümnaasiumi ja vajaduse korral ka vähemalt eestikeelse põhihariduse tagamise eest. Seda juhul, kui ministeerium ja linn jõuavad kokkuleppeni, et praegused venekeelsed põhikoolid muutuvad varajase keelekümblusega kooliks.

"Praegu ei ole Sillamäel ühtegi keelekümbluskooli," tõdes minister, lisades, et ebapiisav eesti keele oskus piirab noorte valikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles