Kohus lõpetas Estonia kaevanduse kummalise juhtumi kriminaalasja

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kaitsepolitsei asus ligi 6 aastat tagasi uurima Estonia põlevkivikaevanduses toimunud väidetavaid kuritarvitamisi, ent menetluse venimise tõttu lõpetas kohus kriminaalasja, mistõttu lahendini ei jõutudki.
Kaitsepolitsei asus ligi 6 aastat tagasi uurima Estonia põlevkivikaevanduses toimunud väidetavaid kuritarvitamisi, ent menetluse venimise tõttu lõpetas kohus kriminaalasja, mistõttu lahendini ei jõutudki. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru maakohus lõpetas kriminaalasja uurimise, kus kaht meest süüdistati aastaid tagasi Estonia kaevanduses ilmsiks tulnud korralageduses ehk kaevanduse vara peitmises kaevanduskäikudesse, mille tõttu ettevõte väidetavalt kahju sai. Asi lõpetati, kuna menetlus oleks veninud ebamõistlikult pikaks.

Sündmused selle kriminaalasja alustamiseks hakkasid hargnema pärast seda, kui kaevanduses tehti inventuur ning avastati hulgaliselt tootmisega seotud esemeid, mis ei olnud arvele võetud. Väidetavalt olid need esemed maa all eri kohtadesse peidetud, mistõttu ettevõte sai kahju, kuna ei saanud oma vara kasutada. Selles asjas peeti kinni ja anti kohtu alla kaks kaevanduse töötajat, kes said süüdistuse usalduse kuritarvitamises, kuid kes nii eeluurimisel kui kohtus süüd ei tunnistanud.

Segadus väidetava kahju ümber

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles