INTERVJUU Anatoli Štšura: "Hea dirigent tajub publikut seljaga"

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Narva sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura tajub publikut seljaga ning on valmis kõik oma oskused mängu panema, et publikuga kooskõla saavutada.
Narva sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura tajub publikut seljaga ning on valmis kõik oma oskused mängu panema, et publikuga kooskõla saavutada. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Narva sümfooniaorkestri kunstiline juht ja dirigent Anatoli Štšura usub, et inimesele on kõige tähtsam leida oma tee, siis läheb tal elus kõik hästi. Ta kinnitab, et tema on oma tee leidnud. Vestlesime temaga elust, tööst ja muusikast pärast Kohtla-Järve pargitiigil kõlanud klassikalise muusika kontserti "Muusika vee peal", mis tõi kokku hulgaliselt publikut ja pälvis rohkelt positiivset vastukaja.

Promenaadikontsert ei ole sama, mis saalis esinemine. Publik on erinev ja võib klassikalisest muusikast üsna kauge olla: üks kuulab, teine järab sealsamas kõrval võileiba... Kas sellises õhkkonnas on raske esineda?

Sugugi mitte. Mina suhtun promenaadikontsertidesse väga hästi: andsin neid Narvas üle 20 aasta tagasi, viis-kuus aastat järjest andsime igal aastal tänavakontserte. Hiljem kahjuks meie rahastamine lõpetati ja see traditsioon hääbus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles