Kaugküte kallineb esialgu vähem kui kaks protsenti

Põhjarannik
Copy
Andres Klaasmägi.
Andres Klaasmägi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvis ja Kohtla-Järvel kaugkütteteenust osutav VKG Soojus sai konkurentsiametilt loa tõsta alates 1. septembrist kaugküttehinda 1,6 protsendi võrra. Uus hind on 53,54 eurot käibemaksuta megavatt-tunni kohta senise 52,66 euro asemel.

Konkurentsiamet on ligemale pool aastat menetlenud VKG Soojuse hinnatõusutaotlust, mis on 68,35 eurot ehk 30 protsenti praegusest kallim.

Ettevõtte kommunikatsioonijuht Irina Bojenko selgitas, et praegu kooskõlastas konkurentsiamet uue hinna vaid selles osas, mis puudutab võrguteenust. Energia tootmise hinnataotluse hindamine veel kestab ja ettevõttel pole vähimatki aimu, millal selle kohta otsus tuleb. Uus hind hakkab kehtima üks kuu pärast selle avalikustamist.

Praegune kaugküttehind on püsinud neli aastat ning Kohtla-Järve ja Jõhvi soojatarbijad on seni pääsenud hinnatõusust ka seetõttu, et soojusenergia tootmisel on põhiliseks kütuseks VKG õlitehastes tootmises kõrvaltootena tekkiv põlevkivigaas.

VKG Soojuse juhatuse liikme Andres Klaasmägi sõnul avaldavad hinnatõusuks survet aina kallinevad energiakandjad ja süsihappegaasi kvoodi hinna oluline kasv. Üks tegur on ka üldine inflatsioon, mis on toonud kaasa sooja tootmiseks vajalike teenuste, kaupade ja materjalide olulise kallinemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles