Suvine keeleamps eesti peredes paneb suhtlema

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel nädalal kohtusid Sillamäel eesti pered oma "suvelaste" ja nende vanematega. Pildil on Anne Meldre Sillamäelt, Ants Vessmann ja Reena Aadamsoo Pärnust, nende ees pojad Ants (Pärnust) ja Georgi (Sillamäelt) ning Doris (Pärnust). Kohtumispäeval tutvustas Sillamäe gümnaasiumi direktor Arno Kaseniit külalistele nii linna kui ka oma kooli.
Eelmisel nädalal kohtusid Sillamäel eesti pered oma "suvelaste" ja nende vanematega. Pildil on Anne Meldre Sillamäelt, Ants Vessmann ja Reena Aadamsoo Pärnust, nende ees pojad Ants (Pärnust) ja Georgi (Sillamäelt) ning Doris (Pärnust). Kohtumispäeval tutvustas Sillamäe gümnaasiumi direktor Arno Kaseniit külalistele nii linna kui ka oma kooli. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Seda, et pereõpe toob kasu, näeb Sillamäe gümnaasiumi eesti keele õpetaja Anne Meldre nii oma õpilaste kui 9aastase poja Georgi pealt. Pärast kümmet suvepäeva Pärnu peres tuli poeg tagasi teistsugusena. "Riiulile ilmus Andrus Kiviräha "Tont ja Facebook", mida ta loeb vabatahtlikult ja hea meelega, mitte sunniviisil nagu tavaliselt."

"Georgi sai juba varem väga hästi eesti keelest aru, pigem oli mure rääkimise julguses. Nüüd on tema sõnavara veel rikkam. Märkasin, et eesti keel läks telefonisõnumites ilusamaks juba kolmandal-neljandal päeval," ütles Anne Meldre.

Ta on tänulik vastuvõtvatele peredele, kes on nõus tulema kümneks päevaks oma mugavustsoonist välja ja õpetama mitte ainult eesti keelt, vaid ka eesti meelt ja kultuuri. "Ma jälgin juba teist aastat, kuidas õpilased vabanevad oma mullist ja tulevad tagasi teistsuguste hoiakutega. Ka nende eesti keel on lühikese ajaga tõesti teisel tasemel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles