Narva võimud ei lähe tanki teisaldamise pärast riigi vastu kohtusse

Ilja Smirnov
Copy
Istungi eel toimus Narva volikogu ees Peetri platsil pikett, millel osalejad nõudsid tanki tagastamist Narvale ja linnapea Katri Raigi tagandamist.
Istungi eel toimus Narva volikogu ees Peetri platsil pikett, millel osalejad nõudsid tanki tagastamist Narvale ja linnapea Katri Raigi tagandamist. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva volikogus kukkus läbi eelnõu, mis oleks kohustanud linnavalitsust minema Eesti riigi vastu kohtusse seoses punatangi äraviimisega. 

Kohtusse pöördumise poolt hääletas kolmapäeva õhtul toimunud istungil 12 saadikut, vastu oli 19.

Eelnõu kohaselt oleks linnavalitsus pidanud vaidlustama kohtus kaks politsei- ja piirivalve õigusakti ja ka vabariigi valitsuse korralduse, mille alusel võeti 16. augustil Narvas maha punatank ja mitmed teised nõukogude-aegsed mälestusmärgid. 

Eelnõu esitasid 11 opositsioonisaadikut. Volikogu esimees Vladimir Žavoronkov, kes rääkis varem samuti kohtusse pöördumise vajalikkusest, hääletas täna selle vastu. 

Linnapea Katri Raik oli Narva linna ja riigi vahelise kohtuvaidluse vastu ja lubas erru minna juhul, kui volikogu kohustab teda seda tegema. 

Rühm tanki Narvale tagastamist nõudvaid narvalasi korraldasid istungi eel Peetri platsil piketi. Lisaks nõudsid nad ka linnapea Katri Raigi tagandamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles