Linnaelanikud ei jää joogiveeta ka pikema elektrikatkestuse korral

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kui Ahtme veetöötlusjaamas peaks veetöötluse välja lülitama, ei juhtu midagi hullu. Vesi ei vasta siis küll joogivee normidele, ent tervisele see ohtlik ei ole.
Kui Ahtme veetöötlusjaamas peaks veetöötluse välja lülitama, ei juhtu midagi hullu. Vesi ei vasta siis küll joogivee normidele, ent tervisele see ohtlik ei ole. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Suured vee-ettevõtted suudavad joogivee tagada ka siis, kui elekter pikemaks ajaks kaob. Väikestel, kes maapiirkondades toimetavad, sellist võimekust pole.

Peaminister Kaja Kallase eelmise nädala telepöördumine, milles ta hoiatas võimalike pikkade elektrikatkestuste eest, muutis lisaks elanikele ärevaks ka esmatähtsate teenuste pakkujad, näiteks vee-ettevõtted.

Tõsi, juba järgmisel päeval üritasid energeetikavaldkonna asjatundjad rahvast maha rahustada: mööndi küll, et riskid on olemas, ent need on kontrolli all. Kinnitati, et täielik elektrikatkestus on välistatud, pigem on jutt võimalikest katkestustest siin-seal ja elektri piiramisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles