Jõhvi gümnaasiumiõpilane tuli õhkrelva ja noaga kooli

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: unknown

Jõhvi gümnaasiumisse sõitis õpetajate päeval politsei, sest sai teate, et ühel õpilasel on kaasas relvasarnane ese.

Politsei sai 5. oktoobril kella 12 paiku teate, et Jõhvi gümnaasiumis on ühel õpilasel koolis kaasas relvataoline ese ja väiksem nuga. Politsei reageeris teatele suuremate jõududega ning selgitas kohapeal, et vahetu oht inimeste elule ja tervisele puudub.

Politseinikud tegid kindlaks ohtlikke esemeid kooli toonud noormehe, viisid temaga läbi vestluse ja võtsid tema valduses olnud õhkpüstoli ja noa hoiule. Täna selgitab politsei lähemalt kust ja millistel asjaoludel ohtlikud esemed nooruki kätte sattusid.

Jõhvi politseijaoskonna piirkonnavanem Margus Murdsalu ütles, et praeguseks on teada, et kuigi relvataolist eset näinud koolinoor oli sellest mõistetavalt häiritud, siis õnneks sellega kedagi ei ähvardatud ega otseselt ohtu ei seatud. "See ei muuda aga asjaolu, et mistahes relvataoline ese kujutab kogukonnas endast ohtu ning distantsilt ei ole võimalik hinnata, kas tegu on mängu- või pärisrelvaga. Sellistele sündmustele reageerib politsei alati täie tõsidusega, sest oht võib olla tõsine ja inimeste turvatunne häiritud. Relvad ei ole mõeldud avalikus ruumis meelelahutuseks või inimeste hirmutamiseks ning kohe kindlasti ei tohi need ohtlikud esemed olla noorukite käes ega õppeasutustes," rääkis Murdsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles