Kohtla-Järve volikogu 12 saadikut soovivad kutsuda kokku volikogu erakorralise istungi

Erik Gamzejev
Copy
Eduard Odinets loodab, et Kohtla-Järve linnajuhtide umbusaldamise avaldusele panevad oma allkirja rohkem kui pooled volikogu liikmed.
Eduard Odinets loodab, et Kohtla-Järve linnajuhtide umbusaldamise avaldusele panevad oma allkirja rohkem kui pooled volikogu liikmed. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve volikogu 12 saadikut soovivad esimesel võimalusel kutsuda kokku volikogu erakorralise istungi, et oleks võimalik esitada umbusaldusavaldus linnapeale ja linnavolikogu esimehele. Istungi päevakorras on linna energiakriisi komisjoni moodustamine. 

Sotsiaaldemokraadid esitavad istungile eelnõu moodustada ajutine komisjon innasutuste, korteriühistute ja ettevõtete energiakriisiga hakkamasaamise analüüsimiseks ja vajalike ettepanekute tegemiseks linnavalitsusele. 

Kohtla-Järve linnavolikogu 12 liiget Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Eesti Keskerakonnast ja valimisliidust Restart Kohtla-Järve on teinud linnavolikogu esimehele ettepaneku kutsuda esimesel võimalusel erakorraline istung.

Sotside fraktsiooni esimees Eduard Odinets selgitas, et ainuüksi umbusalduse esitamiseks ei saa volikogu istungit kokku kutsuda, selleks on vaja ka eelnõu, mida arutada ja seetõttu tulid sotsid välja energiakriisi komisjoni moodustamise eelnõuga.  

Erakorralise istungi kokkukutsumise avaldusele kirjutasid alla viis sotside fraktsiooni liiget: Eduard Odinets, Sergei Butšinski, Jelena Mutonen,  ja Vladmir Tšuzas, viis keskerakondlast: Riina Ivanova, Sergei Lopin, Svetlana Korotkova, Arne Berendsen ja Valeri Korb ning kolm valimisliidu Restart Kohtla-Järve liiget: Hendrik Agur, Viktor Andrejev ja Mare Roosileht. 

Valimisliidu Restart Kohtla-Järve liider Janek Pahka ütles, et oleks samuti oma allkirja pannud, kuid Odinets ei pakkunud talle seda võimalust. "Ta ignoreeris teadlikult mind," ütles Pahka märkides, et kui Odinets pöördus allkirja saamiseks otse ülejäänud kolme selle valimisliidu liikme poole, siis tema poole mitte. 

Eduard Odinets ei osanud teisipäeval veel öelda, kuipaljud erakorralise istungi kokkukutsumist soovivatest saadikutest annab oma allkirja ka linnajuhtide umbusaldamisavaldustele ja kas nendele võib tulla lisa teiste saadikute seast, kes pole saanud kuriteokahtlustust. "See näitab uut jõudude vahekorda volikogus. Aga tegutseme samm-sammult," ütles ta. 

Janek Pahka sõnas, et Restart Kohtla-Järve arutab edasist tegevust teisipäeva õhtul. 

Kohtla-Järve linnavolikogus on 25 liiget. Kui linnajuhtide umbusaldamisega ühinevad kõik sotside, Keskerakonna ja Restrart Kohtla-Järve saadikud, oleks koos 14 häält. 

Odinets loodab, volikogu esimees Tiit Lillemets ei venita erakorralise istungi kokkukutsumisega ja see toimub lähipäevadel.

Sotsid ja Keskerakond nõudsid oma avaldustes volikogu erakorralise istungi kokkukutsumist juba eelmisel nädalal, kui vallandus Kohtla-Järve korruptsiooniskandaal ja kuriteokahtlustuse said teiste seas nii volikogu esimees Tiit Lillemets, aseesimees Maria Merkulova kui ka abilinnapead Evelyn Danilov ja Vitali Borodin. 

Tiit Lillemets ütles esmaspäeval Põhjarannikule, et kavatseb volikogu istungi kutsuda kokku tavapärasel ajal oktoobri lõpus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles