Riik on valmis Lüganuse koolid endale võtma ja hiljem tagastama

Copy
Koolipargis asuv mälestuskivi annab teada, et kooliharidust on Lüganusel antud juba 17. sajandi lõpust. Valla plaan oli see järjepidevus katkestada, kuid riik on nõus kooli enda rüppe võtma.
Koolipargis asuv mälestuskivi annab teada, et kooliharidust on Lüganusel antud juba 17. sajandi lõpust. Valla plaan oli see järjepidevus katkestada, kuid riik on nõus kooli enda rüppe võtma. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavolikogu, kes augustis kiitis heaks läbirääkimiste alustamise haridus- ja teadusministeeriumiga, et anda riigile üle sulgemisel olnud Lüganuse kool, otsustab täna, kas vald on valmis läbi rääkima ka mõlema Kiviõli kooli riigistamise üle. Seejuures lubab ministeerium pärast koolivõrgu korrastamist koolid vallale tagasi anda.

"Teeme ettepaneku alustada läbirääkimisi Lüganuse kooli, Kiviõli 1. keskkooli ja Kiviõli vene kooli pidamise ülevõtmiseks riigile. Haridus- ja teadusministeerium tagab koolide ülemineku eestikeelsele õppele, sh kujundab selleks vajaliku haridusasutuste struktuuri, tagab eesti keeles õpetavate õpetajate olemasolu ning koolide finantseerimise," kirjutas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas oktoobri algul vallavalitsusele saadetud kirjas.

Riik võib pärast korrastamist koolid tagastada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles