Narva tanki asemele tulevad radarid

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Riik tahab tänavu augustis ära viidud ja palju kirgi kütnud tankimonumendi kohale rajada drooniseiresüsteemi.
Riik tahab tänavu augustis ära viidud ja palju kirgi kütnud tankimonumendi kohale rajada drooniseiresüsteemi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Piiriturvalisuse tõstmiseks plaanib politsei- ja piirivalveamet (PPA) rajada Ida-Virumaale täiendavad 15 radaripositsiooni ning luua tänapäevase drooniseirevõimekuse, mille tulemusel saadakse idapiirist reaalajas täielik ülevaade. Moodne drooniseiresüsteem tahetakse rajada endise tankimonumendi kohale.

"Praegu on Narva jõepiirist seiretehnikaga kaetud umbes 70%, mis ei ole piisav ega anna piirivalvuritele täit ülevaadet piirialal toimuvast. Nii on kogu idapiiri väljaehitamise projekti üks osa olnud see, et ka Narva suunal saaks tagatud täielik seirevõimekus," rääkis Ida prefekt Tarvo Kruup.

Selleks plaanib PPA lähiaastatel Ida-Virumaale piiriäärsele alale rajada 15 uut radaripositsiooni ning lisaks luua eraldi droonituvastuse ja droonitõrje süsteemi, mis koosneb nii radarist kui teistest kombineeritud süsteemidest ning selle juurde käivast piiritaristust, selgitas Kruup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles