Kohtla-Järve volikogu lasi linnaeelarvest välja ligemale 1,3 miljoni euro eest õhku

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve linnavalitsuse finantsteenistuse juhi Elina Viski arevestuse kohaselt ületasid linna tänavuses eelarves lubatud kulud tulusid ligemale 1,3 miljoni võrra.
Kohtla-Järve linnavalitsuse finantsteenistuse juhi Elina Viski arevestuse kohaselt ületasid linna tänavuses eelarves lubatud kulud tulusid ligemale 1,3 miljoni võrra. Foto: Matti Kämärä

Kohtla-Järve volikogu võttis esmaspäeval vastu nii lisaeelarve, millest lasti välja 1,3 miljoni euro jagu õhku, ilma et ükski volikogu komisjon oleks seda arutanud, nagu linna põhimäärus ette näeb.

"Kuna lisaeelarve vastuvõtmisega on kiire, sest aastalõpp läheneb, siis ei näinud võimalust menetlemiseks pikemat aega ja kaasata komisjone. Miks on lisaeelarve menetlemine nii pikaks läinud, miks on asjad veninud, tuleb vaadata lihtsalt minevikku," ütles volikogu esimees Hendrik Agur volikogu liikmele Eduard Odinetsile, kes juhtis tähelepanu, et linna põhimääruse järgi peavad eelarveid arutama kõik volikogu komisjonid, ja lisas, et linnavalitsusel oli kolm kuud aega, et tuua lisaeelarve volikogusse, aga saadikud nägi seda kaks päeva enne istungit.

Eduard Odinets leiab, et volikogu esimees Hendrik Agur rikkus teadlikult linna põhimäärust. Agur seda ei tunnista, kuid lubab edaspidi siiski põhimäärust järgida.
Eduard Odinets leiab, et volikogu esimees Hendrik Agur rikkus teadlikult linna põhimäärust. Agur seda ei tunnista, kuid lubab edaspidi siiski põhimäärust järgida. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles